Mantra

EEN MANTRA IS EEN CREATIEVE PROJECTIE VAN DE MIND DOOR GELUID

MAN                = MIND

TRANG          = GOLF OF PROJECTIE

De wetenschap van de mantra is gebaseerd op de kennis dat geluid een vorm van energie is van een bepaalde structuur, kracht en een voorspelbaar effect op de chakra’s en de psyche. De combinatie van geluid, resonantie en ritme van de mantra verandert de staat van het bewustzijn. Mentale energie moet gecontroleerd worden door de adem, de lucht. Adem is de kracht, en dat is waarom het Goddelijke Woord zo krachtig is. Als je het woord gebruikt om mantra’s te reciteren dan maken we onzelf puur, de vibratie penetreert, dringt door alles heen.

Elke mantra heeft de capaciteit om de triljoenen cellen te laten dansen. Het hele lichaam vibreert. Alle mantra’s die worden gebruikt tijdens de meditaties zijn niets meer dan een uitwisseling van energie. We krijgen pranische= levensenergie en we generen pranische=levensenergie.

Vibreren van de adem wordt Naad Yoga genoemd.

Naadis zijn subtiele zenuwkanalen in het lichaam, en komen van “naad” dat betekent holle stok, geluid, vibratie, of resonans. De vibraties creëren energie die door de naadis stroomt op een manier die vergelijkbaar is met de weg die het geluid maakt door de lucht, door vibratie. Het geluid dat mensen maken is sensitieve energie. Dit is het fundamentele principe.

Alles wat leeft creëert geluid. Geluid heeft adem nodig, meestal de uitademing, en controle van de uitademing begint met controle van het navelpunt. De klank komt van de navel. De klankstroom (naad) heeft een oneindige kracht. De klankstroom is dat wat we creëeren op een organische lichamelijke wijze, daar waar we de praana=levensenergie gebruiken en dat heeft een projectieve kracht. Degene die hun mantra’s perfectioneren hebben een buitengewone kracht, omdat hun mind en het neutrale zelf samenkomen.

Zie lestijdenContact Mij